Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Egzotyczne azjatyckie słodkości
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Dieta przy Hashimoto - co jest najważniejsze?
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
- Gotowa panierka do kurczaka: warto z niej korzystać
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Tajska zupa krewetkowa
Grzyby shitake namocz na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia,... - Polędwiczki w piwie z jabłkami i rodzynkami
Polędwiczki umyj, osusz, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i... - Tartinki z serkiem czosnkowym
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dokładnie wymieszać z kremowym... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Sałatka z mandarynkami, roszponką i serem pleśniowym
Na początku myjemy roszponkę i po dokładnym osuszeniu wkładamy ją do... - Galaretka karmelowa
Połowę cukru podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie złotobrązowy...
CZY WIESZ, ŻE
Tak, jak powszechnie wiadomo, że nie powinno się łączyć surowego ogórka z pomidorem, przygotowując sałatki, tak nie należy też zestawiać w jednym posiłku ryby z kalafiorem, brokułem, kapustą czy brukselką. Ogórek w swoim składzie zawiera substancję, hamującą wchłanianie witaminy C z pomidora - tzw. enzym askorbinowy, a wymienione warzywa, z rodziny kapustnych, posiadają substancje antyodżywcze zwane goitrogenami. Są to związki, które utrudniają przyswajanie jodu zawartego w rybach. Czyż nie lepiej rybę spożywać z sałatką z ogórków, a do sałatki z pomidorów dodawać brukselkę?
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta dr Johanny BudwigZałożenia diety dr Johanny Budwig: Twórcą tej diety prozdrowotnej jest dr Johanna Budwig - biochemik z Niemiec. Jej odkrycia (badania nad kwasami tłuszczowymi omega-3 i olejem lnianym) znalazły zastosowanie min. w leczeniu takich chorób jak: choroba Alzheimera , nowotwory, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig bazuje na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła